Samen bouwen aan Tecmilenio University

Een aantal jaren geleden daalde het studentenaantal op de Technische Universiteit en hogeschool Tecmilenio in Mexico. In plaats van zelf een nieuwe koers uit te zetten, besloten bestuur en directie om met alle actoren (organisaties, alumni, studenten, docenten, leidinggevenden en andere werknemers) samen te zoeken naar een aantrekkelijke manier van onderwijs. Wat vinden de verschillende betrokkenen belangrijk? 

Het resultaat was een veranderproces richting een Positief Instituut. Een betekenisvol leven staat als thema centraal: iedereen (studenten en staf) wordt uitgenodigd een eigen 'purpose' te benoemen en daarmee aan de slag te gaan.

Maar wat misschien nog wel kenmerkender is: elk jaar organiseert de school een Appreciative Inquiry Summit met alle verschillende betrokkenen voor het vormgeven van volgende stappen. Zo blijven ze samen bouwen aan het onderwijs en de organisatie.

Op de website van de school vind je informatie en filmpjes die een goede impressie geven van zowel hun visie op positief onderwijs (met purpose als belangrijke element) als de manier waarop ze aan de school bouwen.