over de auteurs

Waarderend leren in het voortgezet onderwijs is geschreven door Annechien van Buurt, Eefje Teeuwisse en Nina Timmermans van Take a Step. We begeleiden scholen om, aan de hand van inzichten uit de positieve psychologie, concrete stappen te zetten die het beste in leerlingen, docenten en teams naar boven halen.

 
 
Take a Step - door Aline Bouma 7.jpg

annechien van buurt

Samen met schoolleiders en docenten ontwikkel ik aanpakken en activiteiten om meer aandacht te besteden aan talenten, motivatie en zelfvertrouwen van leerlingen. Er ontstaat dan vaak een dubbel­slag: docenten gaan op hun beurt nadenken over hun eigen talenten en motivatie, wat hun plezier in het werk vergroot en de school verder versterkt.

annechien@takeastep.nl

 

eefje teeuwisse

Ik word enthousiast van docenten en schoolleiders die geloven in wat ze doen en hier ook voor durven te gaan staan. Samen met hen zoek ik naar vormen om op een laagdrempelige en positieve wijze onderwijsvernieu­w­ing mogelijk te maken. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is om gewoon ergens te beginnen en gaandeweg te ontdekken wat werkt. 

eefje@takeastep.nl

 

Nina Timmermans

Ik zie een school als belangrijke ontmoetingsplek voor leerlingen, docenten en ouders. Een waarderende kijk zorgt ervoor dat je elkaars kwaliteiten ziet en kunt benutten. Zo worden verschillen tussen mensen interessant, en niet iets waarvoor je elkaar uit de weg gaat. Ik bouw graag mee aan scholen die zo’n plek willen zijn.

nina@takeastep.nl

 
 

fotografie door Aline Bouma