Back to All Events

FRIS! Bouwen aan positief onderwijs

  • Kantien Ravellaan 96 Utrecht (map)
alexis-brown-82988.jpg

Wereldwijd komt er steeds meer aandacht voor welbevinden, motivatie en talenten van kinderen op school. Op FRIS! komen professionals uit het PO en VO bij elkaar die enthousiast zijn over en bezig zijn met positief onderwijs. De centrale vraag tijdens de dag is dan ook:

Hoe bouwen we samen aan positief onderwijs?  Meld je nu aan en ontdek hoe jij een waarderend leerklimaat op jouw school versterkt!

Wat is positief onderwijs?

Binnen positief onderwijs is er zowel aandacht voor het aanleren van vakkennis en cognitieve bekwaamheden als voor het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn voor een gelukkig en evenwichtig leven. Door bewust in te zetten op het ontdekken en ontwikkelen van kwaliteiten en vaardigheden om het eigen welbevinden te versterken op school, geven we leerlingen een stevige basis mee om zich goed te voelen, nu en voor de toekomst.

Op FRIS! bieden we inspiratie op vragen als:

  • Hoe versterken we het welbevinden van leerlingen en docenten op school?
  • Hoe helpen we leerlingen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om niet alleen tijdens hun schooltijd, maar ook daarna een gezond en gelukkig leven te leiden?
  • Hoe richten we het onderwijs zo in dat leerlingen (en docenten) de kans krijgen hun interesses, talenten en toekomstdromen te ontdekken, benutten en verder te ontwikkelen?
  • Welke mooie praktijkervaringen hebben we met positief onderwijs? En wat kunnen we hiervan leren over wat we meer of vaker kunnen doen?
Later Event: November 15
Congres Positieve Educatie